dr Artur Czaplewski
dermatolog

Absolwent wydziału lekarskiego Akademii Medycznej w Bydgoszczy. Do 2009 r. nauczyciel akademicki w Katedrze i Klinice Dermatologii Collegium Medicum w Bydgoszczy.
Staż z dermatochirurgii w Oddziale Dermatochirurgii Katedry i Kliniki Dermatologii, Wenerologii i Alergologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.
Obecnie starszy asystent w Oddziale Dermatologicznym Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Toruniu. Członek Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego.

mgr Mira Dziekańska
psychoterapeutka, psycholożka, specjalistka kosmetologii bioestetycznej i promocji zdrowia

Dyplomowana psychoterapeutka, magister psychologii ze specjalizacją psychologia pracy i psychologia społeczna Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu.
Absolwentka: podyplomowych, czteroletnich studiów w Profesjonalnej Szkole Psychoterapii Instytutu Psychologii Zdrowia PTP prowadzonej we współpracy z SWPS w Warszawie, Szkoły Trenerów Biznesu Pracowni TROP w Warszawie, Podyplomowych Studiów Kosmetologii Bioestetycznej i Promocji Zdrowia MWSZ w Krakowie.
Od lat prowadzi psychoterapię indywidualną w nurcie integracyjnym (łączącym różne szkoły psychoterapeutyczne), ze szczególnym uwzględnieniem promocji i ochrony zdrowia. Od lat pasjonuje się medycyną anti-aging i jej propagowaniem w celu wzmocnienia i utrwalenia efektów psychoterapii. Zależy jej na pomaganiu w odnajdowaniu i mobilizowaniu wszelkich psychofizycznych zasobów, jakie ma osoba z którą pracuje.

mgr
dr Sebastian Kaszewski
dermatolog

absolwent Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Poznaniu, specjalista dermatolog, asystent Katedry i Kliniki Dermatologii, Chorób Przenoszonych Drogą Płciową i Immunodermatologii w Bydgoszczy.
Członek Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego (PTD), Sekcji Dermatologii Estetycznej PTD, European Academy of Dermatology and Venerology. Uczestnik wielu szkoleń z zakresu dermatologii i medycyny estetycznej. Wiedza teoretyczna poparta wieloletnim doświadczeniem w zakresie wykonywania zabiegów medycyny estetycznej. Szczególnie zainteresowany tematyką dotyczącą fotobiologii m.in. wpływu promieniowania ultrafioletowego na proces starzenie się skóry oraz aspektami nieinwazyjnego modelowania sylwetki ciała. Jako nieliczny w Polsce wykonuje zabieg implantacji złotych nici.

dr Andrzej Kępa
lekarz medycyny estetycznej

dyplomowany lekarz medycyny estetycznej, absolwent Podyplomowej Szkoły Medycyny Estetycznej Polskiego Towarzystwa Lekarskiego, lekarz z długoletnim doświadczeniem w zakresie medycyny estetycznej – stale rozwijającej się gałęzi medycyny, dzięki której w praktycznie bezinwazyjny sposób można poprawić lub zniwelować niedoskonałości urody. Metoda ta, jest obecnie alternatywą dla inwazyjnych zabiegów chirurgii plastycznej.
Dr Andrzej Kępa jest członkiem wielu prestiżowych organizacji zrzeszających czołowych światowych specjalistów w zakresie medycyny estetycznej:
• Towarzystwa Medycyny Estetycznej przy Polskim Towarzystwie Lekarskim, • American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM),
• World Society of Anti-Aging Medicine (WOSAAM),
• World Anti-Aging Academy of Medicine (WAAAM),
• Aesthetic International Association (AIA),
• Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie,
• European College of Aesthetic Medicine (ECAM)
• International Association of Empirical Aesthetics (IAEA).
Dr Andrzej Kępa jest również szkoleniowcem i trenerem w zakresie nowoczesnych technik stosowanych w medycynie estetycznej, wykładowcą w szkołach medycyny estetycznej oraz prelegentem na wielu konferencjach i kongresach medycyny estetycznej w Polsce i za granicą, stale współpracuje z renomowanymi gabinetami medycyny estetycznej w Szwecji, Polsce i Niemczech.

Stephen Leyshon
ekspert zarządzania jednostkami medycznymi

Od 2011 roku pracuje dla DNV GL. Obecnie pełni funkcję Szefa do spraw Klinicznych na Świat DNV GL(Global Clinical Officer) a także Głównego Doradcy do spraw Bezpieczeństwa Pacjentów. Poprzednio zajmował stanowisko Szefa Klinicznego ds. Podstawowej Opieki Medycznej oraz Ratownictwa Medycznego w brytyjskiej Publicznej Służbie Zdrowia i Narodowej Agencji Do Spraw Bezpieczeństwa Pacjentów, pracując na terenie Wielkiej Brytanii i poza jej granicami nad stworzeniem polityki oraz praktyki zarządzania ryzykiem pozaszpitalnym w celu jego minimalizacji.
Jako wykwalifikowany pielęgniarz Stephen ma ponad 25 letnie doświadczenie zawodowe obejmujące między innymi prowadzenie zajęć na Wydziale Etyki i Polityki Medycznej w King`s Collage of London, przez szereg lat był również pracownikiem naukowym na Wydziale Podstawowej Opieki Medycznej na tejże uczelni (pracując w tym charakterze również dla University College of London). Jako praktyk i wykładowca poszerzał swoje doświadczenie pracując także jako menadżer do spraw Służby Zdrowia.
Przez trzy lata - od 2008 do 2011 roku Stephen był członkiem Departamentu Zdrowia brytyjskiej Publicznej Służby Zdrowia (NHS). Jego praca tam polegała na prowadzeniu badań nad stanem bezpieczeństwa dorosłych pacjentów z grup szczególnego ryzyka, w programie "No Secrets" (bez tajemnic). Przez rok, od 2010 roku do roku 2011 pracował dla Departamentu Zdrowia w grupie roboczej lustrującej stan bezpieczeństwa pacjentów w jednostkach niezależnych. W tym czasie był także (2008-2011) członkiem wspierającym Brytyjskiego Towarzystwa Szefów Bezpieczeństwa Klinicznego i Ratownictwa Medycznego, a w latach 2006-2008 piastował funkcję Prezesa Londyńskiej Sieci Pielęgniarzy i Położnych w Podstawowej Służbie Zdrowia.

dr Artur Markowski
dermatolog

Dermatolog, kosmetolog. Uznany i ceniony specjalista chorób skóry. Autor ponad 300 publikacji dotyczących medycyny estetycznej, zagadnień diagnostyki, terapii i profilaktyki schorzeń cywilizacyjnych, współorganizator i wykładowca wielu ogólnopolskich seminariów i kongresów dla lekarzy i kosmetyczek. Autor linii kosmetycznej na bazie pyłu wulkanicznego „MYSTIC ALPA”. Konsultant medyczny w Polsce profesjonalnych marek kosmetycznych: Guinot, Environ, Biologique Recherche, Selvert Thermal, RVB.
Należy do: Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Polskiego Towarzystwa Kosmetologów, Polskiego Towarzystwa Mezoterapii, Polskiego Towarzystwa Medycyny Prewencyjnej i Przeciwstarzeniowej, Stowarzyszenia Lekarzy Dermatologów Estetycznych, Europejskiego Stowarzyszenia Dermatologii Estetycznej i Kosmetycznej (ESCAAD), Światowego Towarzystwa Medycyny Przeciwstarzeniowej (WOSAAM), Stowarzyszenia Przyjazna Kosmetyka.

dr n. med.
dr n. med. Piotr Rak
chirurg

Specjalista chirurgii ogólnej. Pochodzi z byłego ZSRR - od 10 lat pracuje w Polsce. Pracuje w Klinice i Katedrze Chirurgii Onkologicznej Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku. Priorytetowym kierunkiem jego działalności obecnie jest chirurgia onkoplastyczna – odtworzenie ubytków ciała po rozległych zabiegach resekcyjnych onkologicznych. Swoją karierę zawodową rozpoczął jako mikrochirurg W ciągu 8 lat pracy na Oddziale Mikrochirurgii wykonał około 420 reimplantacji kończyn na różnych poziomach amputacji. Specjalizuje się w chirurgii piersi (rekonstrukcyjna oraz estetyczna) – przeprowadził powyżej 2000 zabiegów w tej dziedzinie. Obronił doktorat z zakresu bezpieczeństwa silikonowych implantów u kobiet po chemioterapii z powodu raka piersi. Koordynował Program Wczesnego Wykrywania Raka Piersi na terenie województwa pomorskiego w latach 2006-2010.
Autor ponad 20 publikacji naukowych w piśmiennictwach polskich oraz zagranicznych. Po licznych szkoleniach w zakresie chirurgii ogólnej, rekonstrukcyjnej oraz estetycznej. Prowadzi szereg badan klinicznych (współczesne leczenie i diagnostyka raka piersi, czerniaka).

dr n. med. Miran Rems
chirurg

Ukończył studia medyczne w 1980. Rozpoczął pracę w szpitalu Jesenice (Słowenia) robiąc specjalizację z chirurgii ogólnej. W maju 1989 roku jako specjalista I kontynuował pracę na oddziale chirurgii jamy brzusznej, którego został szefem w 1995 roku. Od 1994 roku pełni rolę mentora dla młodych lekarzy. W 2003 roku został członkiem Państwowego Kolegium Chirurgii. Od 2002 roku został wybrany na dyrektora medycznego szpitala w Jasenicy. Na kongresie Słoweńskiego Towarzystwa Chirurgicznego, w maju 2006 zostałem wybrany na prezydenta Towarzystwa. Współpracuje w lokalnych i europejskich projektach (PrimaCom, EURICTERUS, Ptah, PATH ).

dr n. med.
Marta Sielska
lekarz dentysta

Ukończyła Wydział Lekarsko-Dentystyczny na Akademii Medycznej w Gdańsku,
prowadzi Sielską Klinikę, gabinet stomatologii i medycyny estetycznej w Gdyni.

Absolwentka kursów prowadzonych przez: Akademię Garmedu we współpracy z Face Clinic w zakresie zabiegów implantologicznych, uzupelniania braków kostnych, lateralizacji nerwu zebodołowego dolnego; Stowarzyszenie Lekarzy Dermatologow Estetycznych w zakrsie zabiegów medycyny estetycznej; firmy Mertz Aesthetic, Croma, Fenice, Beauty-Med.
Certyfikowany lekarz z zakresu posługiwania się toksyną botulinowa, wypełniaczami na bazie hydroksyapatytu wapnia (np. Radiesse) oraz kwasu polimlekowego (Sculptra),intralipoterapii i lipolizy iniekcyjnej. Wykładowca Fundacji Rozwoju Technik Łączonych w Medycynie

dr n. med., dr psych. Tomasz Stefaniak, MBA
chirurg, opiekun medyczny programu szkoleniowego Fundacji

Chirurg, absolwent Gdanskiego Uniwersytetu Medycznego, absolwent studiów MBA i podyplomowych studiów zarządzania placówkami Medycznymi UG.
Zastępca ds. lecznictwa Dyrektor Naczelnej Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego.
Adiunkt Katedry i Kliniki Chirurgii Ogólnej, Endokrynologicznej, Transplantacyjnej UCK. Do roku 2014 Zastępca Kierownika Katedry Chirurgii Gdańskiego Uniwersyeteuy Medycznego odpowiedzialny za dydaktykę anglojęzyczną chirurgii (English Division). Twórca nowoczesnej koncepcji szkolenia studentów z uwzględnieniem najnowszych światowych trendów dydaktycznych.
Specjalizuje się w chirurgii układu współczulnego, chirurgii endokrynologicznej, chirurgii przewodu pokarmowego oraz chirurgii laparoskopowej. Odbył staże zagraniczne na Uniwersytecie w Edynburgu oraz w klinikach chirurgicznych w Wiedniu, Liverpoolu, Frankfurcie, Sankt-Petersburgu, Barcelonie, Essen.
Wykładowca w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej - przedmiot: Psychologia chirurgii.
Wykładał również zasady chirurgicznego leczenia bólu przewlekłego oraz metody unikania jatrogennego uzależnienia od opioidów u chorych leczonych tymi lekami z powodu zespołów bólowych w czasie organizowanego przez Opioid Management Society kursu specjalistycznego w Harvard University w Bostonie.
Doktorat w zakresie medycyny uzyskał w grudniu 2002 za pracę pt. „Stres oksydacyjny w nerce poddanej przewlekłej estrogenizacji w obecności syntetycznych aminooksyli”.
Autor i współautor 99 artykułów opublikowanych w piśmiennictwie światowym. Wskaźnik IF – 66,098, wskaźnik MNiSW - 1001,5.
Doktorat w zakresie psychologii zdrowia uzyskał w grudniu 2008 na Uniwersytecie w Tilburgu (Holandia) za pracę pt. „Surgical pian interventions: evaluation and identification of determinants of success and failure”. Promotor pracy prof. dr Ad JJM Vingerhoets.

dr n. med., dr psych.
Dariusz Szplit
prezes Fundacji, specjalista komunikacji medialnej

Menadżer projektów informatycznych, interaktywnych i komunikacyjnych m.in. Szef Rozwoju portalu gazeta.pl do roku 2002, Kierownik projektu informatyzacji korporacji PointS Polska ('04), pomysłodawca i współtwórca akcji Wyślij Wiadomość w Kosmos dla marki Żywiec ('05), kierownik projektów interaktywnych dla Unilever – marka Knorr Nudle ('07-'09), członek międzynarodowej grupy zarządzającej komunikacją wewnętrzną Vattenfall w Europie ('09-'11), zarządzający projektami komunikacji internetowej dla ITI Neovision - telewizja nowej generacji n ('08-'11), Multikina ('11-'13), PGNiG Termika SA ('11-15) i wielu innych projektów informatycznych i komunikacyjnych.
Z wykształcenia Fizyk Astronom, programista, absolwent Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu. Przez wiele lat, wspólnie z Obserwatorium Astronomicznym w Poznaniu zajmował się popularyzacją nauk ścisłych. Absolwent podyplomowych studiów Zarządzania Jednostkami Medycznymi Uniwersytetu Gdańskiego, a także kursów: Finanse i rynek kapitałowy WSB w Poznaniu, Programowanie wektorowe superkomputerów CRAY Ltd. - PCSS., Systemy operacyjne Linux, Programowanie w językach C, C++, Fortran.
Od ponad 20 lat związany z rynkiem wydawniczym i multimediów. W latach 90-tych dziennikarz i redaktor działu gospodarczego Gazety Wyborczej w Poznaniu i działu Nauka oraz Gazety Komputer GW. Od 95 roku dyr. techniczny Wydawnictwa Kurpisz i z-ca. red. naczelnego Wydawnictwa Impresja, w tym czasie m.in. redaktor prowadzący Wielkiej Encyklopedii Geografii Świata ('95) oraz multimedialnego przewodnika Zamek Królewski w Warszawie ('96) nagrodzonego złotym medalem Targów Multimedia 96 w Poznaniu. Przygotowywał i prowadził zespół studia polskiego wydania Encyklopedii Britannica.
Współzałożyciel i współautor portalu Gazeta.pl ('99-'00), następnie przez ponad 2 lata szef rozwoju Gazeta.pl ('01-'02) oraz autor projektów funkcjonalnych wielu serwisów portalu, m.in: Wiadomości, Książki, Kobieta, Forum, Poczta, Aaaby.pl. Projektant pierwszej strony korporacyjnej Agora SA, wyróżnionej tytułem Best Investor Relations Website 2001 East and Central Europe.
Lubię Tatry, Psy i Mierzeję Helską.

Patrycja Zielińska
artysta plastyk

Dusza artysty wyzwala w niej chęć zmagania się z coraz to nowymi wyzwaniami i podejmowania ciekawych inicjatyw.
Jest właścicielką firmy WENA Działania Artystyczne, która zajmuje się nowym podejściem do edukacji artystycznej oraz wielotechnikowym artystycznym malarstwem ściennym.
Ukończyła Akademię Sztuk Pięknych w Gdańsku w Międzywydziałowym Instytucie Nauk o Sztuce MINOS. Wyspecjalizowała się w Animacji Kultury i Edukacji Artystycznej oraz snycerstwie. W życiu ma wiele pasji, które stara się ze sobą przeplatać w aktywności zawodowej. Sztuka, praca ze zwierzętami i edukacja artystyczna zaprowadziła ją do społecznej działalności na rzecz innych w Fundacji Dogtor, gdzie przez ponad 7 lat prowadziła zajęcia artystyczno-terapeutyczne z udziałem psa. Przez wieloletni okres działała w Grupie Ratownictwa Specjalistycznego PCK Trójmiasto oraz prowadziła schronisko dla zwierząt pod pieczą OTOZ Animals.
W pracy bardzo ważny jest dla niej kontakt z ludźmi, zbudowanie więzi i wspólnego celu warunkuje profesjonalizm współpracy.